Дата публікації:
23 березня 2021
Кількість переглядів:
290
Поділитися:

В інтернеті з’явилося відео, на якому буцімто акторка розповідає, що грає за грошову винагороду роль хворої на коронавірус. Дослідники команди Voxcheck спростували цю інформацію, посилаючись на  іноземних незалежних фактчекерів із dpa-Faktencheck та AFP.

Як виявилося, відео зняли 10 вересня у Центрі лікування коронавірусу на вулиці Яффе в Берліні.  На ньому зображено навчальне тренування лікарів та медсестр за участі статистів, а не проплачена гра на камеру для телебачення. Про ці навчання писали заздалегідь у пресрелізі берлінської організації охорони здоров’я Vivantes. Згідно з поданою на сайті інформацією, в цьому заході взяли участь 50 працівників Vivantes. У якості хворих на COVID-19 задіяно близько 70 статистів.

«На випадок надзвичайних ситуацій, коли інші лікарні переповнені, персонал повинен практикуватись у резервній клініці», – зазначили в Vivantes.

«Акторка» оприлюднила своє відео в сторіс на сторінці інстаграм. Згодом дівчині довелося пояснити сказане, адже її повідомлення почали неправильно трактувати. Як зазначає студентка, запрошення на роль статиста в лікарні вона отримала від університету, де навчається.

Фахівці з AFP зв’язалися з «акторкою» для уточнення інформації. Зі слів дівчини, її відео відредагували та скоротили: «Його використали для поширення світогляду та інтересів конкретної аудиторії».

Підготувала Анастасія Дєдова.

Фото з відкритих джерел.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.