Дата публікації:
14 березня 2021
Кількість переглядів:
336
Поділитися:

Пандемію коронавірусу вигадали, а відео про неї знімають на кіномайданчику. Таке чергове спростування зробили фахівці команди «Voxcheck»

Фактчекери зафіксували поширення відеоролику в мережі, на якому відбувається постановочна зйомка роботи ізраїльських лікарів. У дописах користувачів були помічені такі коментарі як «фейкова пандемія», «так народжується спектакль» тощо. Таким чином, зі слів фахівців, коментатори міфілогізували появу COVID–19, натякаючи, що інформацію про складну ситуацію з коронавірусом створюють на кіномайданчику.

Спеціалісти стверджують, що за спростування цього фейку вже бралася незалежна іноземна команда фактчекерів Franceinfo. У ході дослідження встановлено, що локація нагадує підземний паркінг, де в період пандемії приймають пацієнтів.

«Franceinfo зв’язалися з ізраїльськими лікарнями та з’ясували, що це була відеозйомка для медичного центру «Асаф ха-Рофе». Керівництво закладу хотіло зняти рекламу, щоб продемонструвати, як швидко можна переобладнати парковку в тимчасову лікарню. Зйомка відбувалась 3 та 4 березня», зазначається в дописі.

Підготувала Анастасія Дєдова.

Фото взято з відкритих джерел

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.