Дата публікації:
09 березня 2021
Кількість переглядів:
347
Поділитися:

Користувачі соціальних мереж почали поширювати інформацію, буцімто кожні 20 днів кількість смертей після вакцинації в США подвоюється. За її перевірку взялась команда «StopFake.org».

«Станом на 29 січня помер 501 чоловік! Станом на 18 лютого, кількість померлих після вакцинації збільшилася до 1095 осіб»: таку статистику, за словами фахівців, можна знайти за допомогою американського сайту MedAlerts.  На скріншотах, що поширюють у мережі, дані з системи VAERS, де збираються повідомлення про побічні ефекти вакцини.

Експерти підтвердили, що сайт VAERS дійсно збирає подібну інформацію. Згідно з їх дослідженням, FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США) вимагає, аби постачальники вакцин повідомляли в VAERS про будь-які побічні ефекти після вакцинування, а  також про смертельні випадки, які настали в короткі терміни після щеплення. До того ж фахівці з’ясували, що наразі  працюють CDC (Центри з контролю і профілактики захворювань), які відслідковують усі повідомлення про смерть та перевіряють їх.

Із 14 грудня 2020 року до 1 березня 2021 року в США введено більше 76 мільйонів доз вакцини проти COVID–19. За цей час VAERS отримала тисячу триста вісімдесят одне повідомлення про смерть (0,0018%) серед людей, які отримали вакцину, – зазначають фактчекери.

Зокрема на сайті CDC пишуть, що «огляд доступної клінічної інформації, включно зі свідоцтвами про смерть, розтином і медичними записами, не виявив жодних доказів того, що вакцинація сприяла смерті пацієнтів. CDC і FDA продовжать розслідування повідомлень про побічні ефекти та випадки смерті, про які повідомляли в VAERS».

Раніше StopFake вже спростовував повідомлення про те, що нібито 70 % смертей від вакцин в США припадають на вакцини від COVID–19. Ознайомитися з матеріалом можна тут.

Підготувала Анастасія Дєдова.

Фото взято з відкритих джерел

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.