Дата публікації:
01 березня 2021
Кількість переглядів:
339
Поділитися:

Таке спростування розмістили на платформі фактчекінгового проєкту «VoxCheck»

«У мережі поширюють відео, на якому жінка лежить на підлозі, і в неї конвульсії. Стверджують, що це сталося внаслідок вакцинації», – говориться в публікації.

Згідно з розслідуванням фактчекірів, цей відеозапис зафіксували в Лікарні доктора Рауля Ф. Ларкаде в місті Сан-Мігель поблизу Буенос-Айреса в Аргентині. Як стверджують дослідники, наявність у медичному закладі процедур вакцинації не засвідчує про те, що жінці на відео робили щеплення. Інших доказів, які б підтверджували цю інформацію, немає.

«Спілка працівників лікарні повідомляє, що жінці стало погано біля входу в лікарню, у якій був лише один фахівець, який не одразу зміг надати допомогу. Проте, спілка нічого не згадує про зв’язок цього випадку з вакцинацією», – зазначається в повідомленні.

Зі слів спеціалістів, це саме відео також поширювали, однак стверджуючи, що його було зафіксовано в Італії.

Нещодавно експерти вже обговорювали повідомлення, про, начебто, напад епілепсії в жінки після вакцинування. Ознайомитися з матеріалом можна тут.

Підготувала повідомлення Анастасія Дєдова

Фото взяте з відкритих джерел

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.