Дата публікації:
22 лютого 2021
Кількість переглядів:
327
Поділитися:

Саме такого висновку дійшли спеціалісти фактчекінгового проєкту «VoxCheck».

Згідно з даними сайту, в фейсбуці почали поширювати інформацію щодо перетворення чоловіків на геїв унаслідок вакцинації. Джерелом такого припущення користувачі мережі вказують відомого ізраїльського рабина Даніеля Асора.

Фактчекери стверджують, що рабин дійсно говорив про таке, однак жодних наукових підтверджень його слів немає.

– Більшість учених схиляються до думки, що сексуальна орієнтація (включаючи гомосексуальність та бісексуальність) є результатом поєднання емоційних, гормональних і біологічних факторів та середовища. Іншими словами, багато речей впливають на сексуальну орієнтацію людини, і вплив різних факторів може бути різними для різних людей, – ідеться в їхньому повідомленні.

Також у матеріалі нагадують, що сексуальну орієнтацію не можна вибрати, тож і зміна її неможлива.

– Деякі люди, які є гомосексуальними або бісексуальними, можуть приховувати свою сексуальну орієнтацію, щоб уникнути упереджень із боку інших або сорому, якого їх навчили відчувати щодо своєї сексуальності, – зазначається на сайті.

Нагадуємо, що раніше фактчекінговий ресурс уже спростовував необґрунтовані конспірологічні теорії змови щодо коронавірусу та вакцинації, поширені Даніелєм Асором. Ознайомитися із матеріалами можна тут і тут.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.