Дата публікації:
23 листопада 2020
Кількість переглядів:
405
Поділитися:

Кандидатка філологічних наук Галина Чуланова завершила чергове наукове дослідження, пов’язане з темою побудови науково обґрунтованої, цілісної, безпекової моделі соціальної комунікації в системі спеціалізованого медичного інформування.

У співавторстві зі студентами М. Овчаренко та О. Савченко доцент Г. Чуланова опублікувала наукове дослідження в матеріалах IX Міжнародної науково-практичної конференції «International Scientific and Practical Conference», що в заочному форматі працювала в Анкарі 16–19 листопада 2020 р. У дослідженні «Peculiarities of construction of the statements given by british officials on coronavirus (2019-NCOV) / Особливості конструювання заяв британських офіціоналів щодо коронавірусу (2019-NCOV)» проведено аналіз змісту, структури і функцій мови та формулювань висловлювань британських чиновників.

У результаті вивчення текстів зроблено висновок, що реалізація прагматичної спрямованості у виступах чиновників Великої Британії щодо розвитку пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2,  пов’язана насамперед із вибором мовних засобів, які найбільш підходять для реалізації комунікативних цілей. Дослідники, зокрема, вказують, що в той час, коли Covid-19 розпочинав свої мандри Європою, британські чиновники переважно відмовчувалися. Перша заява, яку зробив держсекретар з питань охорони здоров’я та соціальної допомоги Метт Хенкок, датується 27 січня 2020 року. Високопоставлений чиновник тоді зазначав, що Covid-19, «як видається», не несе значної небезпеки для Великобританії. У подальшому, як зазначають дослідники, тон урядовців Сполученого Королівства змінився від простих рекомендацій до сильних та обов’язкових слів, імперативних модальних дієслів та рішучих порад.

Реалізація проєкту триває…

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.