Дата публікації:
23 грудня 2019
Кількість переглядів:
508
Поділитися:

На базі кафедри психології, політології та соціокультурних технологій факультету ІФСК СумДУ відбулися святкові вечорниці – театралізоване дійство за мотивами повісті «Вечори на хуторі біля Диканьки» Миколи Гоголя.

19 грудня у спортивно-танцювальній залі корпусу Н панувала особлива атмосфера: вдягнені в українські національні костюми учасники, тематичні ігри та запальні танці, а також – різноманітні смаколики, пригоститися якими міг кожен бажаючий.

Вечорниці вже стали традиційним заходом, який проводиться кафедрою ППСТ  у передноворічний період. Організовують його студенти другого курсу в рамках навчального процесу, до участі ж запрошуються викладачі та студенти й інших кафедр.  

– Дійство має два головних завдання, – розповідає завідувачка кафедри ППСТ Ніна Світайло, – по-перше, воно об’єднує кафедри та підтримує корпоративну культурну єдність; по-друге – допомагає оцінити вміння та навички студентів другого курсу організовувати та проводити подібні заходи. Крім того, є невеличкою «розрядкою» перед сесією.

Вистава «Вечори на хуторі біля Диканьки», яку показали гостям студенти цього року, мала деякі осучаснені елементи. Так, головна героїня Оксана полюбляє робити селфі, хоче сумку від «Гучі» та замість черевичків просить «Лабутени».

Своїми враженнями від заходу поділилася студентка-організаторка дійства Ольга Падалка:

– Емоції переповнюють. Звичайно, хвилювалася, але зараз уже спокійна – все пройшло за сценарієм. Мені сподобалося займатися організацією, хочеться такої практики більше.

Завершився захід традиційним «ланцюгом єдності»: кожен із учасників написав на папірці своє ім'я, прізвище та групу, після чого папірці скріпили. Зала наповнилася особливою атмосферою єднання, запрошуючи новорічні свята до великої дружньої родини #найкращого_факультету_галактики.

Катерина Шестак, студентка групи ЖТ-61

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.