Дата публікації:
19 грудня 2019
Кількість переглядів:
762
Поділитися:

Студентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Зореслава Шеденко стала переможницею обласного етапу ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Конкурс проводиться щорічно з метою сприяння утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання в молодого покоління українців поваги до мови свого народу, його культури та традицій.

Учасниками обласного етапу змагання знавців української мови стали 73 студенти закладів вищої освіти області – переможці першого етапу.

– Перемога було доволі несподіваною, – коментує своє досягнення Зореслава. – Звісно, була впевнена, що дала багато правильних відповідей, однак не очікувала такого результату. Участь у конкурсі з української мови імені Петра Яцика брала ще з третього класу. Кілька разів виходила на обласний рівень, але рідко здобувала призові місця. Радію, що в університеті змогла покращити свої знання з української мови, тому й вдалося зайняти перше місце.

До речі, це вже не перша перемога Зореслави Шеденко у мовному конкурсі. Нещодавно дівчина була визнана однією з найкращих знавчинь творчості Тараса Шевченка.  

Вітаємо нашу переможницю, а також її керівника – кандидата філологічних наук, викладача кафедри журналістики та філології СумДУ Прокопенко Наталію Миколаївну та бажаємо гідно представити факультет ІФСК СумДУ на всеукраїнському етапі конкурсу.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.