Дата публікації:
06 грудня 2019
Кількість переглядів:
547
Поділитися:

На кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ пройшли тренінги для вчителів, громадських активістів та молодих журналістів «Медіаграмотність у регіонах України». Навчання відбувалося за підтримки «Іnterlink Academy» (Німеччина, м. Гамбург) та громадської організації «МедіаКомпас» (м. Суми).

Проєкт складався з трьох етапів – очної та заочної форм навчання.

На першому етапі учасники отримали знання з основ медіаграмотності, а також освоїли окремі методологічні аспекти проведення тренінгів. Другий етап включав реалізацію отриманих знань – учасники самостійно проводили тренінги у своїх громадах. Останній – підбиття підсумків, обговорення набутого досвіду та вражень від тренінгів

У ході роботи розглянуто методику подання тем із медіаграмотності, звернуто увагу на роль медіатренера. Окрім того, обговорювалися особливості роботи журналіста, аналізувалися матеріали ЗМІ щодо використання мовлення ворожнечі та дотримання журналістських стандартів, а також визначали особливості висвітлення соціально-чутливих тем.

Участь у тренінгах взяли 12 осіб із різних районів Сумської області. Проводили навчання німецький журналіст, тренер «Іnterlink Academy» Ерік Альбрехт, доцент кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Тетяна Ковальова та аспірантка Тетяна Мостіпан.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.