Дата публікації:
18 листопада 2019
Кількість переглядів:
473
Поділитися:

Управління молоді та спорту Сумської ОДА проводить серію публічних лекцій національно-патріотичного змісту. Серед них – виступ доцента кафедри філософії факультету ІФСК СумДУ В’ячеслава Артюха.

Лекцію на тему «Товариство «Просвіта» на Сумщині в добу Української революції 1917–1921 років» В’ячеслав Артюх прочитав 14 листопада у конгрес-центрі СумДУ.

Загалом сфера його наукових інтересів торкається філософії історії, інтелектуальної історії, а також історії української філософської думки. Великий прошарок праці науковця належить краєзнавчій тематиці.

У ході ж виступу В’ячеслав Артюх змістовно й емоційно розповів присутнім про розвиток та діяльність «Просвіт» у різних районах Сумської області. Частину виступу присвятив видатним діячам руху. Підкреслив, що під час навчання у «Просвітах» відводилося місце українській історії, як історії окремого народу. Відвідувачі лекції були вражені тим, з якими складнощами зіштовхнулися просвітяни, та якою була мета роботи організації.

До кінця року відбудуться ще дві лекції, які зможуть відвідати студенти найкращого факультету галактики. Одна з них пройде на форумі 12-13 грудня.

Олексій Туча, студент групи ЖТ-71

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус "Г", поверх 7, (кiмната Г 712)

E-mail: [email protected]

Телефон: +38 0542 335273

Web: http://ifsk.sumdu.edu.ua

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту факультету іноземної філології та соціальних комунікацій посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.